l'aparador de marc taeger - carles poy (18)
l'aparador de marc taeger - carles poy (11)
l'aparador de marc taeger - carles poy (12)
l'aparador de marc taeger - carles poy (21)
l'aparador de marc taeger - carles poy (9)
l'aparador de marc taeger - carles poy (1)
l'aparador de marc taeger - carles poy (46)
aparador
aparador (2)
1-Cabo-San-Roque-2
cabosanroque (1)
cabosanroque (2)
David Torrents + Andreu Balius (1)
David Torrents + Andreu Balius (2)
Gabriel Torres + Javier Tles (1)
Gabriel Torres + Javier Tles (2)
gtjt-ap19
gtjt-ap13
gtjt-ap20
gtjt-ap15
gtjt-ap12
gtjt-ap10
gtjt-ap11
gtjt-ap07
pep i nina (1)
pep i nina (2)
5 - Xavier Manubens + Jordi Parramon (1)
5 - Xavier Manubens + Jordi Parramon (2)
meritxell duran i cesc riera (2)
meritxell duran i cesc riera (3)
7. Jordi Bernadó + Txema Salvans (1)
7. Jordi Bernadó + Txema Salvans (2)

Dilluns 2
8 - Flavio i Marc -(1)
8 - Flavio i Marc -(2)
9 - Curro i Azua - (1)
claret - azua (2) 3
claret - azua (1)-2
biel (2)
biel (1)
WPX-026
60x16cm
2004
Biel Capllonch (4)
Miralda (3)
11 - Miralda (1)
11 - Miralda (2)
L'aparador-Miralda (3)
miralda- montse
L'aparador-Miralda (2)
L'aparador-Miralda (6)

L’aparador

L’aparador és el títol genèric d’una sèrie de mostres que he concebut per ocupar aquest espai mig públic i mig privat en aquest centre de cultura de Mollet. Un aparador és un indret híbrid, tancat i obert, íntim i extravertit, idoni per explicar successos culturals, que és el que jo pretenc. Així, aquesta sèrie de mostres tenen per vocació acollir el màxim d’activitats relacionades amb la contemporaneïtat cultural d’avui: la música, la fotografia, el llenguatge de la casa, la moda, les arts plàstiques. Voldria, doncs, expressar un petit fragment de la nostra cultura jove i creativa i dinamitzar la interactivitat entre grups creatius i artistes diversos. Es tracta, com sempre, de provocar la nostra retina i el nostre pensament sense caure en l’hermetisme, tot oferint una finestra senzilla, però qualitativa.

El sentit d’aquesta suma de propostes és el de poder-nos conèixer una mica més, de veure junts la diversitat cultural que envolta la nostra realitat actual i, per tant, a partir d’aquestes miques crear vincles o trencar-los, comparar, distanciar, sumar, restar, contemplar i discernir, més enllà de l’esnobisme que a vegades embolcalla el món de l’art.

L’aparador està concebut com un espai de proximitat, com si fos casa nostra. Un lloc on retrobem tot allò que ens porta algun record o que ens és d’utilitat. Aquestes propostes d’exposicions pretenen rentar la roba de casa i estendre-la al terrat, perquè s’eixugui: qui som?, què fem?, què voldríem fer? i com ens agradaria ser?, preguntes eternes sense resposta, que els creadors tracten de respondre individualment, cadascú amb les seves eines particulars: a vegades eines abstractes, i molt valorades socialment, perquè participen del pensament intel·lectual; a vegades eines senzilles relacionades amb el nostre entorn i amb les nostres necessitats físiques i socials. En tot cas, eines a la fi, materials actuals, del pensament o de la materialitat, que conformen la nostra existència ara i aquí.

L’aparador acollirà il·lustradors, dissenyadors d’objectes i del nostre entorn físic com Curro Claret, Martín Ruíz de Azua, Meritxell Duran, Cesc Riera, David Torrents i Andreu Balius. Tots ells dotats no només d’una gran capacitat per crear dissenys útils, sinó també per preservar el disseny com a una eina crítica.

Gabriel Torres i Nina Pawlowsky ens ensenyaran la qualitat personal en el nostre espai més íntim: el nostre propi cos i les seves necessitats socials i imaginatives, més enllà de la moda.

Txema Salvans i Jordi Bernadó estendran les seves fotografies perquè des del carrer tinguem present la seva particular visió intel·ligent de la societat.

Job Ramos, Xavier Manubens i Jordi Parramon crearan un indret de màgia i mixtura de sensibilitats plurals més enllà de les disciplines i la unicitat. També Marc Taeger i Flavio Morais treballaran conjuntament aquest espai amb la seva visió de la cultura des de la pantalla digital.

Pep Duran ens obrirà aquest indret a la cultura visual pura des del seu terreny d’escultura postmínimal i Javier Tles ho farà des del seu dinamisme i energia creativa.

Els músics de Cabo San Roque no només ens faran partícips de la seva investigació musical eclèctica, sinó que també ens oferiran la possibilitat de retrobar-nos amb la creació dels propis instruments musicals. Ells seran els encarregats d’iniciar aquest cicle en un dels focus de densitat cultural com és l’aparador del Museu Abelló de Mollet.

Una suma d’intencions barroques, plenes, suggeridores i denses amb vincles, detalls i nivells de lectura diferents que pretenen el goig individual de l’espectador.

Carles Poy

El escaparate

El escaparate es el título genérico de una serie de muestras que he concebido para ocupar este espacio medio público y medio privado en este centro de cultura de Mollet. Un escaparate es un lugar híbrido, cerrado y abierto, íntimo y extrovertido, idóneo para explicar sucesos culturales, que es lo que yo pretendo. Así, esta serie de muestras tienen por vocación acoger el máximo de actividades relacionadas con la contemporaneidad cultural de hoy: la música, la fotografía, el lenguaje de la casa, la moda, las artes plásticas. Quisiera, por tanto, expresar un pequeño fragmento de nuestra cultura joven y creativa y dinamizar la interactividad entre grupos creativos y artistas diversos. Se trata, como siempre, de provocar nuestra retina y nuestro pensamiento sin caer en el hermetismo, ofreciendo una ventana sencilla pero cualitativa.

El sentido de esta suma de propuestas es el de podernos conocer un poco más, de ver juntos la diversidad cultural que envuelve nuestra realidad actual y, por tanto, a partir de estos pocos, crear vínculos o romperlos, comparar, distanciar, sumar, restar, contemplar y discernir, más allá del esnobismo que a veces envuelve el mundo del arte.

El escaparate está concebido como un espacio de proximidad, como si fuera nuestro hogar. Un lugar donde encontramos todo aquello que nos trae algún recuerdo o que nos es de utilidad. Estas propuestas de exposiciones pretenden lavar la ropa de casa y tenderla a la azotea, para que se seque: ¿quiénes somos?, ¿qué hacemos?, ¿qué querríamos hacer?, y ¿cómo nos gustaría ser?, preguntas eternas sin respuesta, que los creadores tratan de responder individualmente, cada uno con sus herramientas particulares: a veces herramientas abstractas, y muy valoradas socialmente, porque participan del pensamiento intelectual; a veces herramientas sencillas relacionadas con nuestro entorno y nuestras necesidades físicas y sociales. En cualquier caso, herramientas al fin, materiales actuales, del pensamiento o de la materialidad, que conforman nuestra existencia aquí y ahora.

El escaparate acogerá a ilustradores, diseñadores de objetos y de nuestro entorno físico como Curro Claret, Martín Ruiz de Azua, Meritxell Duran, Cesc Riera, David Torrents y Andreu Balius. Todos ellos dotados no solo de gran capacidad para crear diseños útiles, sino también para preservar el diseño como una herramienta crítica.

Gabriel Torres y Nina Pawlowsky nos enseñarán la calidad personal en nuestro espacio más íntimo: nuestro propio cuerpo y sus necesidades sociales e imaginativas, más allá de la moda.

Txema Salvans y Jordi Bernadó extenderán sus fotografías para que desde la calle tengamos presente su particular visión inteligente de la sociedad.

Job Ramos, Xavier Manubens y Jordi Parramon crearán un sitio de magia y mixtura de sensibilidades plurales más allá de las disciplinas y la unicidad. También Marc Taeger y Flavio Morais trabajarán conjuntamente este espacio con su visión de la cultura desde la pantalla digital.

Pep Duran nos abrirá este lugar en la cultura visual pura desde su terreno de escultura postmínimal y Javier Tles lo hará desde su dinamismo y energía creativa.

Los músicos de Cabo San Roque no únicamente nos harán partícipes de su investigación musical ecléctica, sino que también ofrecerán la posibilidad de reencontrarnos con la creación de los propios instrumentos musicales. Ellos serán los encargados de iniciar este ciclo en uno de los focos de densidad cultural como es el escaparate del Museo Abelló de Mollet.

Una suma de intenciones barrocas, llenas, sugerentes y densas con vínculos, detalles y niveles de lectura distintos que pretenden el gozo individual del espectador.

Carlos Poy

The showcase

The showcase is the generic title of a series of exhibitions that I have conceived to occupy this space that is half public and half private in this centre of culture in Mollet. A showcase is a hybrid place, closed and open, intimate and extroverted, ideal for explaining cultural events, which is what I want. Thus, this series of exhibitions have the vocation to accommodate the maximum of activities related to today's cultural contemporaneity: music, photography, the language of the house, fashion, plastic arts. Therefore, I would like to express a small fragment of our young and creative culture and stimulate the interactivity between creative groups and diverse artists. It is, as always, to provoke our retina and our thought without falling into secrecy, offering a simple but qualitative window.

The meaning of this sum of proposals is to be able to get to know each other a little more, to see together the cultural diversity that surrounds our current reality and, therefore, from these few create links or break them, compare, distance, add, subtract, contemplate and discern, beyond the snobbery that sometimes surrounds the world of art.

The showcase is conceived as a space of proximity, as if it were our home. A place where we find everything that brings us memories or that is useful to us. These exhibition proposals aim to wash household clothes and hang them up on the roof to dry: who are we?, what do we do?, what would we like to do? And how would we like to be? Eternal unanswered questions that creators try to answer individually, each with their particular tools: sometimes abstract tools, highly valued socially, because they participate in intellectual thought; sometimes simple tools related to our environment and our physical and social needs. In any case, tools at last, current materials, of thought or of materiality, that make up our existence here and now.

The showcase will host illustrators, object designers and those from our physical environment such as Curro Claret, Martín Ruiz de Azua, Meritxell Duran, Cesc Riera, David Torrents and Andreu Balius. All of them endowed not only with a great capacity to create useful designs, but also to preserve design as a critical tool.

Gabriel Torres and Nina Pawlowsky will teach us personal quality in our most intimate space: our own body and its social and imaginative needs, beyond fashion.

Txema Salvans and Jordi Bernadó will extend their photographs so that from the street we can bear in mind their particular intelligent vision of society.

Job Ramos, Xavier Manubens and Jordi Parramon will create a place of magic and mixture of plural sensibilities beyond disciplines and uniqueness. Marc Taeger and Flavio Morais will also work together in this space with their vision of culture from the digital screen.

Pep Duran will open this place for us in pure visual culture from his terrain of post-minimal sculpture, and Javier Tles will do it from his dynamism and creative energy.

The musicians from Cabo San Roque will not only make us participants in their eclectic musical research, but will also offer the possibility of rediscovering the creation of the musical instruments themselves. They will be in charge of starting this cycle in one of the centres of cultural density, such as the showcase of the Museum Abelló de Mollet.

A sum of baroque intentions, full, suggestive and dense with links, details and different levels of reading that seek the individual enjoyment of the viewer.

Carlos Poy